top of page
Zoeken

Wij zoeken vrijwilligers!


Zoals inmiddels welbekend is vrijwilligersland, en zo ook COC Leiden, hard getroffen door de omstandigheden van de coronacrisis. Zelfs nu veel sectoren weer volop open en draaiend zijn, merken wij binnen COC Leiden nog steeds de gevolgen en gaat het tijd en mankracht kosten om hier bovenop te komen.


Desalniettemin hebben wij er alle vertrouwen in dat dit ons gaat lukken! Hierbij hopen we op jouw of de hulp van anderen te kunnen rekenen. Naast de vacatures die wij al op de site hebben staan (kijk op cocleiden.nl/vacatures) informeren we je graag nog apart over de volgende zaken.


Respect2Love


We zijn hard op zoek naar personen voor een Respect2Love groep, een initiatief voor biculturele lhbtqi+, queer BIPOC (black, indiginous and people of colour) en lhbti+-/queer personen die vanwege hun religieuze afkomst of opvoeding worstelen met hun seksuele voorkeur en/of hun genderidentiteit.


Met name Respect2Love is voor voorzitter Debbie Helaha persoonlijk een belangrijke werkgroep want hoewel onze eigen COC Leiden gemeenschap divers is, is zij een van de zeer weinige leden van kleur. De andere vrijwilligers die van kleur zijn, zijn letterlijk op één hand te tellen. Zodoende niet heel erg representatief voor de gemeenschap voor wie wij dienen. Zij zou het fijn vinden als er meer mensen binnen onze vrijwilligersgroep zijn die ook representatief zijn voor de BIPOC-gemeenschap.

We hopen voorlopers te stimuleren die gesteund en gecoacht worden via de Respect2Love Academy om personen uit de gemeenschap te kunnen empoweren en mobiliseren. Hoe meer rolmodellen er zijn, hoe meer representatie er is, meer zichtbaarheid en een versterking van de invloed op de Nederlandse LHBTI-+ beweging.


Wil je meedenken, lijkt het je interessant of wil je mee helpen organiseren? Behoor je tot de BIPOC-community en/of kom je uit een religieuze omgeving en ben je LHBTIQ+ of voel je je betrokken? Meld je dan via info@cocleiden.nl en we plannen een kennismakingsgesprek met voorzitter Debbie Helaha en/of Erik van der Sant, bestuurslid algemene zaken.


Geschreven door Debbie Helaha


Cocktail


Cocktail is een werkgroep die zich richt op LHBTI+ asielzoekers. Hiermee hoopt de groep een hele specifieke minderheidsgroep van een veilige en sociale plek te kunnen voorzien. Met name gezien men binnen AZC's (asielzoekerscentra) vaak niet de juiste sociale omgeving heeft om zichzelf te kunnen zijn en de broodnodige emotionele connecties te kunnen maken.


Gecoördineerd vanuit COC Nederland is de Cocktail groep in Leiden al langere tijd erg actief en goed bezocht geweest. De coronacrisis heeft de groep helaas geen goed gedaan en er zijn meer vrijwilligers nodig om de bijeenkomsten te kunnen organiseren en in goede banen te kunnen leiden.


Heb jij binding met deze groep en lijkt het je leuk om te helpen? Meld je dan via info@cocleiden.nl en we plannen graag een kennismakingsgesprek met je in!


Geschreven door Peter Schaap


Open vrijwilligersavond


Er zijn inmiddels twee open avonden gehouden in het afgelopen jaar voor nieuwe vrijwilligers of belangstellenden. We hopen op deze manier weer meer mensen aan ons te kunnen binden, zij het voor een werkgroep of voor diverse projecten. Oproepen werden gedaan via de socials en van mond tot mond.


De avonden worden ‘gehost’ door Malika Koet en Bert Zinger, onze coördinatoren vrijwilligers. De eerstvolgende open vrijwilligersavond is op donderdag 29 september a.s. van 19.30u tot 21.00u in de Kroon.


Weet je iemand die misschien geïnteresseerd is of wil je zelf meer te weten te komen over COC Leiden? Stuur die persoon graag door en/of kom zelf langs! Zelfs wanneer er nu tussen de vacatures niets staat wat je aanspreekt kunnen we altijd met je kijken of we toch niet iets voor elkaar kunnen betekenen.


Geschreven door Debbie Helaha

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page