top of page
Zoeken

In memoriam - Peter van EetenEerder deze week hebben wij het verdrietige nieuws gekregen dat Peter van Eeten op 18 september jl. is overleden. Peter was een van onze oudste leden en lange tijd een actief onderdeel van de vereniging en de Leidse LHBTI+-gemeenschap.


Peter was een van de oprichters van de Leidse Studentenwerkgroep Homofilie (LSWH) en de Leidse Werkgroep Homoseksualiteit (LWH). Samen met de Lesbische Vrouwen Leiden (LVL) betrokken zij in 1985 De Kroon waarna het in het jaar 2000 officieel COC Leiden werd.


Een ware vraagbaak als het ging om feiten en geschiedenis rondom de (Leidse) LHBTI+-emancipatiebeweging, de Roze Zaterdag in Leiden van 1983 en jarenlang actief lid. Zo heeft Peter de Roze Wandeling geschreven die later is omgedoopt tot de Regenboogwandeling (terug te vinden op onze homepage).


Peter en zijn man Gerard waren jarenlang trouwe bezoekers van het ouderencafé dat nu Zóziëteit heet en zijn daar ook een tijd bij betrokken geweest. Wij wensen Gerard, familie en vrienden heel veel sterkte. Hij zal enorm worden gemist.
139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page