top of page

Meet The Team

VOORLICHTING

COC Leiden verzorgt interactieve voorlichtingslessen over seksuele diversiteit en genderidentiteit. Met name onder jongeren zijn seksuele diversiteit en genderidentiteit vaak spannende onderwerpen.

Tijdens een voorlichtingsles gaan vrijwilligers van COC Leiden op basis van eigen ervaringen en verhalen in gesprek met de deelnemers.

De voorlichtingen zijn interactief en laten deelnemers nadenken over hun normen en waarden omtrent seksuele diversiteit, discriminatie en pesten van LHBTI+'ers.

We verzorgen ongeveer honderd voorlichtingen per jaar in de regio Leiden. Deze voorlichtingen geven we aan leerlingen en studenten en ook bij buurthuizen, religieuze instellingen, docentenopleidingen, etc.

Bovendien zijn onze voorlichtingen op maat. Onze vrijwillige voorlichters worden professioneel begeleid en regelmatig getraind.

interactief.jpg

MAATWERK DOOR ERVARINGSDESKUNDIGEN

De kracht van de voorlichting zit in het feit dat deelnemers in contact komen met ervaringsdeskundigen. Iedereen die namens COC Leiden voorlichting geeft, heeft een eigen verhaal en eigen ervaringen met betrekking tot seksuele of genderdiversiteit. Het eigen verhaal vormt een belangrijke basis van de voorlichting en nodigt deelnemers uit tot vragen stellen. 

De voorlichting wordt zo interactief mogelijk gegeven waarbij verschillende middelen worden ingezet, variërend van een kringgesprek tot een rollenspel. Actieve deelname en betrokkenheid van de groep staat voorop. 

Voorlichters streven naar het creëren van een open sfeer waarbij ieders mening er mag zijn en er geen meningen worden opgedrongen. 

De voorlichting wordt op maat gemaakt doordat er, afhankelijk van wat er in de groep leeft, werkvormen worden ingezet die aansluiten bij de groep. Geen groep is hetzelfde en zo is ook elke voorlichting weer anders.

VOOR SCHOLEN

COC Leiden geeft al jaren voorlichtingslessen op scholen in het voortgezet onderwijs op alle niveaus (van praktijkonderwijs tot gymnasium) in de regio Leiden.

Ook is de voorlichthingsgroep al jaren onderdeel van modules binnen het hbo en mbo, bijvoorbeeld bij docentenopleidingen voor zorg en welzijn.

Studenten worden gestimuleerd om na te denken over wat zij op hun toekomstige werkplek kunnen betekenen rondom gender- en seksuele diversiteit. 

handen.jpg

KOSTEN

De kosten bedragen € 20,00 per les van 50 minuten;

€ 40,00 voor een blokuur van 100 minuten. 

MELD JE AAN!

Heb je interesse in voorlichting bij jou op school of in jouw organisatie? Meld je dan aan via onderstaande aanmeldknop:

bottom of page