top of page

OVER ONS

COC Leiden: al meer dan 50 jaar actief


COC Leiden werd opgericht in 1968. Sinds 1985 is COC Leiden gevestigd op de Langegracht 65 in het pand De Kroon. Hier was tot 1968 de jeneverfabriek Harteveld gevestigd. De Kroon was één van de merken die oorspronkelijk in dit pand werd gedestilleerd. Tegenwoordig wordt er geen jenever meer gestookt maar zijn er vrijwel iedere vrijdag en zaterdagavond feesten en op zondagen thema cafés. Het COC is een begrip in Leiden. Vele mensen hebben hier hun coming-out beleefd, liefde en (zelf)acceptatie gevonden. Iedereen is van harte welkom!

De vereniging heeft duizenden bezoekers, een paar honderd leden en draait op een groep van ca. 75 vrijwilligers. Iedereen, ongeacht achtergrond is welkom. Er wordt wel eens gezegd dat COC Leiden de meest heterovriendelijke club van Leiden is, maar het eerste doel is natuurlijk een veilige omgeving bieden aan lesbo’s, homo’s, biseksuelen en transgenders. Eigenlijk aan iedereen in het LHBTI+spectrum.

person-with-body-painting
three-men-holding-assorted-painted-love-
person-in-black-crew-neck-t-shirt-244981
photo-of-women-facing-each-other-1167028
people-gathering-2430945
umbrella-1146851
three-women-standing-on-ground-with-crow
five-assorted-color-rock-s-glasses-on-gr
woman-opening-her-mouth-2336840
white-and-multicolored-love-is-love-bann

Een vereniging met bestuur en werkgroepen 
 

De vereniging COC Leiden heeft in 2020 ongeveer 250 leden en jaarlijks komen duizenden bezoekers op de activiteiten af. COC Leiden heeft een bestuur van zes leden, die door de algemene ledenvergadering worden gekozen. Zeventien werkgroepen zijn verantwoordelijk voor uiteenlopende taken en activiteiten. Iedere werkgroep wordt aangestuurd door een coördinator. Alle taken binnen COC Leiden worden door circa 75 vrijwilligers uitgevoerd. Het werkgebied van COC Leiden omvat 20 gemeenten rondom Leiden. 

Gemeenten
 

COC Leiden komt op voor de belangen van de LHBTI+ community in de volgende gemeenten;

Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Voor een volledig overzicht van alle gemeenten in de werkgebieden van alle lokale COC verenigingen, klik hier.

De inwoners van deze gemeenten hebben de mogelijkheid om lid te worden van het COC Leiden en daardoor bijeenkomsten bij te wonen. Ook kan er vanuit COC Leiden voorlichting gegeven worden en streeft de vereniging ernaar zoveel mogelijk LHBTI+ vriendelijke gemeenten binnen hun werkgebied te hebben. Dit doen we door het dialoog aan te gaan met verschillende wethouders wat we voor elkaar kunnen betekenen.

LHBTI+ Vriendelijk
 

Sinds oktober 2018 mag Alphen aan de Rijn zich Regenboogstad noemen! Zij zetten zich in voor de community binnen hun gemeente, volg hun op Facebook voor meer informatie!

Grote stappen worden gezet door LHBTI kattuk.nl! Zij zetten zich in voor hun community in Katwijk door het delen van relevante informatie op hun kanalen. Kijk voor meer informatie op hun website!

Contact
 

Wil je weten wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@cocleiden.nl

bottom of page