OVER ONS

COC Leiden: al meer dan 50 jaar actief

COC Leiden werd opgericht in 1968. Sinds 1985 is COC Leiden gevestigd op de Langegracht 65 in het pand De Kroon. Hier was tot 1968 de jeneverfabriek Harteveld gevestigd. De Kroon was één van de merken die oorspronkelijk in dit pand werd gedestilleerd. Tegenwoordig wordt er geen jenever meer gestookt maar zijn er vrijwel iedere vrijdag en zaterdagavond feesten en op zondagen themacafe’s. Het COC is een begrip in Leiden. Vele mensen hebben hier hun coming out beleefd, liefde en (zelf)acceptatie gevonden. Iedereen is van harte welkom!

De vereniging heeft duizenden bezoekers, een paar honderd leden en draait op een groep van ca. 75 vrijwilligers. Iedereen, ongeacht achtergrond is welkom. Er wordt wel eens gezegd dat COC Leiden de meest heterovriendelijke club van Leiden is, maar het eerste doel is natuurlijk een veilige omgeving bieden aan lesbo’s, homo’s, biseksuelen en transgenders. Eigenlijk aan iedereen in het LHBTI+spectrum.

person-with-body-painting
three-men-holding-assorted-painted-love-
person-in-black-crew-neck-t-shirt-244981
photo-of-women-facing-each-other-1167028
people-gathering-2430945
umbrella-1146851
three-women-standing-on-ground-with-crow
five-assorted-color-rock-s-glasses-on-gr
woman-opening-her-mouth-2336840
white-and-multicolored-love-is-love-bann
Een vereniging met bestuur en werkgroepen 

De vereniging COC Leiden heeft in 2020 ongeveer 250 leden en jaarlijks komen duizenden bezoekers op de activiteiten af. COC Leiden heeft een bestuur van zes leden, die door de algemene ledenvergadering worden gekozen. Twaalf werkgroepen zijn verantwoordelijk voor uiteenlopende taken en activiteiten. Iedere werkgroep wordt aangestuurd door een coördinator. Alle taken binnen COC Leiden worden door circa 75 vrijwilligers uitgevoerd. Het werkgebied van COC Leiden omvat 20 gemeenten rondom Leiden. 

Bestuur

Het bestuur komt tweewekelijks op maandag bijeen voor overleg en om besluiten te nemen over actuele onderwerpen. De vergadering begint om 19.00 uur. Als je aandacht wilt vragen voor een specifiek onderwerp, meld je dan even aan via de secretaris, via secretaris@cocleiden.

debbie.jpg

Bert Zinger

Algemeen bestuurslid

debbie.jpg

Malika Koet

Algemeen bestuurslid

debbie.jpg

Peter Schaap

Secretaris

debbie.jpg

Alex Van Der Slot

Algemeen bestuurslid

debbie.jpg

Herman Meulenbeld

Penningmeester

debbie.jpg

Debbie Helaha

Voorzitter

”We need, in every community, a group of angelic troublemakers.”  - Bayard Rustin