top of page
Zoeken

Pride Leiden - Een Pride voor iedereen!

Misschien heb je het al voorbij zien komen. Misschien heb je het al via-via gehoord. Voorzitter Debbie Helaha heeft het in onze vorige nieuwsbrief ook al genoemd. Op 2 september a.s. organiseert Stichting Canal Pride Leiden de eerste Pride viering in Leiden. Het bestuur van de stichting heeft met ons gedeeld wat je die dag zoal kunt verwachten.Zaterdag 2 september is het eindelijk zo ver. Dan zullen de Leidse grachten bruisen van kleur en gezelligheid, wanneer Leiden haar allereerste Pride viert. Een Pride die echt voor iedereen is, ongeacht wie je bent of van wie je houdt.


De festiviteiten beginnen met een betoverende botenparade die de grachten verandert in een ‘zee van kleur’. Kleurrijke vaartuigen vol trotse mensen varen langs de kades. We nodigen je graag uit om de bonte stoet te bekijken en toe te juichen.


Na de botenparade verplaatst het feest zich naar de Beestenmarkt, waar het muziekevenement plaatsvindt. Het plein wordt gevuld met opzwepende melodieën, verzorgd door getalenteerde DJ's en artiesten die de menigte laten dansen op de beats. De heerlijke geuren van diverse foodtrucks zweven door de lucht, en iedereen kan zich tegoed doen aan smakelijke lekkernijen.


Maar het feest stopt hier niet. Voor degenen die nog meer willen dansen en genieten van de Pride-vibes, gaat de viering verder in poppodium De Nobel en het COC Leiden waar een spetterende afterparty plaatsvindt. Hier vieren we, op de muziek van bekende DJ’s, vrijheid en acceptatie tot in de vroege uurtjes.


Wil je meer weten over Pride Leiden en het programma? Wil je deelnemen aan de kleurrijke botenparade of je inzetten als vrijwilliger? Meld je dan aan via onze website. Samen kunnen we deze historische dag van liefde, diversiteit en trots tot een onvergetelijke gebeurtenis maken. Wees erbij en vier de eerste Pride van Leiden, een viering waar iedereen welkom is en iedereen mag zijn wie ze willen zijn.


Waar kun je ons vinden?

- Vragen? Mail info@prideleiden.nl


Draag je Pride Leiden een warm hart toe? Dan zijn we blij met iedere bijdrage. Via deze QR code kun je een éénmalig bedrag doneren dat gebruikt wordt om het feest nog mooier te maken.

Door Lorenzo van Beek, voorzitter Stichting Canal Pride Leiden

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page