top of page
Zoeken

Nieuws van het bestuur - Terugblik

Bijgewerkt op: 5 jul.

Voor deze nieuwsbrief geef ik, voorzitter Debbie Helaha, weer een korte terugblik om even stil te staan bij waar we als vereniging allemaal mee bezig zijn (geweest).


Dodenherdenking

Traditiegetrouw hebben we samen met de Roze Beurs op 4 mei weer bloemen

gelegd – een mooie roze hart - bij het monument bij Molen de Valk in Leiden, tijdens de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar mocht ik samen met de secretaris van het bestuur van COC Nederland aanwezig zijn bij de dodenherdenking op het Homomonument in Amsterdam. Een indrukwekkende plechtigheid waar we namens COC Nederland een ook een groot roze hart van bloemen hebben neergelegd.


Legale Liefde

In de stadsfoyer van het stadhuis van Leiden stond van 10 t/m 31 mei de prachtige fototentoonstelling van Ernst Coppejans en Stichting Open Mind. 20 persoonlijke duoportretten van stellen die in de afgelopen 20 jaar getrouwd zijn sinds het huwelijk is opengesteld voor iedereen. Voor GSA-scholieren (sexuality & gender alliance) werd op 25 mei een speciaal programma rondom de tentoonstelling. Theaterbolwerk Punch verzorgde een preview van het stuk 'Een stel mannenpinguïns'. Daarna vond een nagesprek plaats onder leiding van een van onze vrijwilligers, hebben de scholieren de tentoonstelling bezocht en hebben we het regenboogkunstwerk van Koen Hauser bezocht. Het was een mooie middag!Radio-interview Sleutelstad

Luister met onderstaande link het interview dat ik gaf aan Sleutelstad in verband met de open vrijwilligersavond op 15 mei:

Interview Sleutelstad


Open vrijwilligersavond

Op 15 mei hebben we weer een open inloopavond gehouden voor geïnteresseerden en potentiële vrijwilligers. Een laagdrempelige bijeenkomst waar negen mensen op af zijn gekomen. Inmiddels zijn daar acht nieuwe vrijwilligers uit voortgekomen die zich al bij verschillende werkgroepen hebben gemeld en/of zelfs al hebben meegewerkt. Heel fijn en gezellig!


Filmclub

Op 16 mei heeft de Filmclub van COC Leiden een eerste filmavond gehouden in samenwerking met studentenvereniging Prometheus. Het thema van de avond was diversiteit en het geheel werd ingeleid door Morgana Hoornweg, een van onze begeleiders van AutiRoze tevens schrijfster en deskundige op het gebied van o.a. gender, autisme en cultuur. Na vertoning van de documentaire Disclosure werd een nagesprek gehouden, begeleid door Remke Verdegem, voorzitter van Transgender Netwerk Nederland en tevens coördinator voorlichting voor COC Leiden.


Bezoek Minister Hanke Bruins Slot

Minister Hanke Bruins Slot (BZK) bracht dinsdag 16 mei een werkbezoek aan COC Nederland in Amsterdam. Dat gebeurde aan de vooravond van de Internationale Dag tegen Homo-, Bi-, Intersekse en Transgender fobie (IDAHOBIT, 17 mei). De minister sprak met vrijwilligers, activisten en ervaringsdeskundigen over de aanpak van discriminatie en geweld. Remke Verdegem en ik waren twee van de mensen met wie de minister heeft gesproken.

Lees hier met wie de minister nog meer sprak en hoe het bezoek is verlopen.

COC Leiden Schrijfwedstrijd

Op 19 mei vond de grote finale van de allereerste schrijfwedstrijd van COC Leiden plaats. Dat was een ongekend succes. Jongeren en volwassenen droegen hun unieke gedichten of verhalen voor aan het publiek. De circa 25 inzendingen werden door een jury beoordeeld en in drie categorieën werd een prijs uitgereikt door wethouder Yvonne van Delft. Ik zeg volgend jaar weer!


Project Later

COC Leiden is in 2019 een samenwerking aangegaan met filmmaker Sebastiaan Kes en stichting Jura voor het project Later. Wat ooit begon als een idee voor een film eindigde in een aantal symposia met videobeelden en een fototentoonstelling. Het doel van Later is om de zorg en welzijn van LHBTI+-ouderen zichtbaar en bespreekbaar te maken en deze te verbeteren.

De Leidse editie van het symposium vond plaats op 23 mei in Scheltema. Een mooie opkomst van zorgprofessionals en andere geïnteresseerden die nieuwe inzichten en tips hebben meegenomen. We zijn blij dat het symposium na vele malen uitstel vanwege corona is gehouden.


Vind hier meer informatie over het project.


Leiden Inclusief

De gemeente Leiden wil graag dat de stad een stad is voor iedereen, ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je identificeert en van wie je ook houdt. Het college heeft daarvoor een heel programma in het leven geroepen – Leiden Inclusief. COC Leiden heeft samen met tal van andere maatschappelijke organisaties aan de wieg gestaan van dit programma. Namens COC Leiden neem ik deel aan een aantal overleggen in dit kader voor de uitwerking van een creatief concept of beeldmerk. De eerste bijeenkomst was op 13 juni.


AV COC Nederland

Op 24 juni jl. nam ik deel aan de algemene ledenvergadering van COC Nederland in de Koepelkerk in Arnhem. Met de 19 andere COC-verenigingen hebben we de jaarrekening en het jaarverslag 2022 vastgesteld en het nieuwe strategische kader 2023-2027

dat een vervolg is op het kader ‘Samen Sterk’ dat liep van 2019 – 2022. Hoewel een ‘hoog over’ document, geeft het in essentie weer waarom we als organisatie bestaan en welke activiteiten we als beweging doen en in gang zetten om de zichtbaarheid, acceptatie en emancipatie van de LHBTI+-gemeenschap te vergroten.

Kijk hier voor een presentatie en de oplegger van het nieuwe strategisch kader.


OPLEGGER voor AV 24 juni 2023
.pdf
Download PDF • 60KB

Presentatie SK 2023-2027
.pdf
Download PDF • 5.66MBEerste Meet-up!

Vrijdag 23 juni is onder leiding van Sas de Niet, onze nieuwe barcoördinator, de eerste Meet-up gehouden. Supergezellig! Een ongedwongen avond voor alle vrijwilligers waar je je vragen kunt stellen, kunt brainstormen, je hart kunt luchten of om te oefenen achter de bar of juist als DJ! Ook als je interesse hebt om vrijwilliger te worden, ben je van harte welkom! Meet Up bijeenkomsten vinden vanaf juli 2023 elke derde vrijdag van de maand plaats van 20:00 tot 00:00! Kom je gezellig bij ons borrelen? Ook non-alcohol in COC de Kroon, Langegracht 65 in Leiden.


Sunday Times en Pride Leiden

24 juni was ook de avond dat Sunday Times samen met Twin Parties uit Utrecht een groot feest heeft gegeven in de Kroon, als een soort opmaat naar de heropening van de Kroon op 1 juli (daarover later meer). Het was een geweldig feest met tientallen bezoekers die op de klanken van Brenda Oosterbaan en DJ Diana de dansvloer hebben bezet.


De winst van die avond hebben we met veel plezier geschonken aan de Stichting Pride Leiden die op 2 september a.s. Pride Leiden met een heuse Canal Parade door de Leidse grachten organiseert.


Reset Party

Op 1 juli jl. was het eindelijk zover, de Kroon ging weer open op zaterdagavond voor uitgaangspubliek, en hoe! Het was een geweldig feest met circa 200 bezoekers die de klanken van DJ Starsweet en DJ Marc de Roo (radio 538) de hele avond op de dansvloer stonden.


Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben kunnen lezen is er enorm hard gewerkt om de Kroon weer up and running te krijgen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ongelooflijk trots ben op al die mensen die in de afgelopen maanden hieraan hebben meegewerkt en dit voor elkaar hebben gekregen. Dank jullie wel allemaal!


Nieuw bestuurslid

Sinds een week hebben we een nieuw bestuurslid gevonden, Marco Koot uit Zoeterwoude. Marco loopt de komende maanden mee als bestuurslid algemene zaken en is o.a. de contactpersoon vanuit het bestuur voor Cocktail. Marco is in het dagelijks leven trainingsacteur voor het UWV.


Welkom Marco en heel veel succes en plezier bij onze club!


Door Debbie Helaha

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page