Fotoverhaal: Wat betekent vrijheid voor jóu?


Op humorvolle wijze wil ik, Hieke van Hoogdalem, mensen laten nadenken over wat vrijheid voor hen persoonlijk betekent. Daarvoor vraag ik verschillende mensen een voorwerp te selecteren dat die vrijheid voor hen symboliseert en te vertellen waarom. Hiervan maak ik dan een fotoverhaal.

De foto’s moeten idealiter voor zich spreken en zonder toelichting kunnen. Die toelichtingen zijn een leuke extra maar niet per sé nodig om de foto’s te begrijpen. Die toelichtingen komen er echter wél bij te hangen of te staan om begrip en context te vergroten.

Ik probeer een geheel met meerdere lagen te creëren, door foto’s te maken over uiteenlopende onderwerpen.
Aanvankelijk kom ik dan al snel uit op dingen als:

- Geloof

- Cultuur/etniciteit

- Vluchtelingenachtergrond

- Politiek

- Kleding/accessoires

- Seksuele- en gendervrijheid

- Beperking/handicap

- Reizen

- Jezelf kunnen zijn
Ik ben op zoek naar verschillende persoonlijke verhalen. Ik geef bij COC Leiden voorlichting over seksuele en genderdiversiteit en jezelf zijn. Biologisch gezien ben ik een vrouw maar ik identificeer me als non-binair, ik ben biseksueel, ik heb een vriendin, ik loop het liefst en zo vaak mogelijk blootvoets, ik draag stropdassen en ik houd van (en speel graag) oude muziek. Ik ben altijd al een buitenbeentje geweest – anders. Dat is iets dat ik heb leren koesteren en ik vind het tijd dat de rest van de wereld dat ook gaat doen; ieders individualiteit koesteren.

Op dit moment zoek ik vooral nog vrijheidsvoorwerpen die te maken hebben me


t:

1. Geloof2. Vluchtelingenachtergrond

3. Beperking/handicap

4. Politiek


Daarbij is het leuk als er mannen bij de reageerders zitten, die zijn nog wat ondervertegenwoordigd. Doe je mee? Leuk! Neem dan UITERLIJK 31 JULI 2021 contact op met hieke@devolle200.nl. Vertel me:1. welk voorwerp je kiest

2. waarom je dat voorwerp kiest (kort verhaal, lang kan later altijd nog)

3. hoe ik je telefonisch kan bereiken

Goed om te weten

- Ik fotografeer alleen objecten met een verhaal. Niet jou, de eigenaar ervan.

- De deelnemer moet in (de buurt van) Leiden wonen, zodat ik erheen kan fietsen.

- Om een zo divers mogelijke serie te kunnen maken, maak ik zelf een selectie uit alle aanmeldingen. Vervolgens neem ik contact met je op om te laten weten of ik jouw voorwerp wil fotograferen.