top of page
Zoeken

Even voorstellen...

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2022


Wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je nu bij COC? Ik ben Alex van der Slot geboren in Noordwijkerhout en woon nu zo'n 10 jaar alweer in Leiden. Op dit moment ben ik Algemeen bestuurslid en Bar-coördinator.


Hoe ben je in aanraking met de vereniging gekomen?

Ben zo'n 22 jaar geleden begonnen in de horeca met bar staan. Mijn toenmalige ex en ik wilde wat meer voor de LHBTI+gemeenschap gaan doen en wat meer contacten opbouwen in het Leidse Roze uitgaansleven. Daarvoor had ik 10 jaar in Alkmaar gewoond dus had weinig kennis van de Leidse Roze Cultuur. Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Leiden?

Ik vind de oude Singel een erg mooie plek en straat. Woon en werk er met plezier aan. Verder vind ik de Burcht in Leiden en het gebied rond de Hooglandse kerk erg mooi.


Wat is je meest memorabele COC-moment?

Ik heb eigenlijk geen apart COC-moment. Ik draai al heel wat jaren mee en er zijn zoveel mooie momenten geweest die heel gaaf waren. Op dit moment zit ik ook n een heel leuk bestuur. Allemaal hele mooie mensen.


Welke artiest staat op dit moment bij je meest-geluisterd?

Ik ben erg groot fan van Paul de Leeuw. Zijn muziek mag ik graag beluisteren. Zijn teksten zijn vaak erg mooi.


Waar was je als kind gek van?

Hahaha dat was snoep. Als kind was ik wel een zoetekauw. Jarenlang was ik daardoor ook wel wat te zwaar. Tegenwoordig zijn de kilo's er allemaal af en dat bevalt me wel. Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Ik zou zeker mijn telefoon meenemen om het contact met mijn vrienden te houden. Zonder mijn allerbeste vrienden zou het leven er heel anders uitzien.


Wat zijn je hobby’s en passies?

Helaas is mijn allergrootste hobby werken. Ik vind werken erg leuk en geeft me veel voldoening. Natuurlijk vind ik het vrijwilligerswerk bij COC Leiden ook erg leuk. Het is een leuke club mensen die allen een mooi doel nastreven.

Wat heb je onlangs nog voor nieuws geleerd?

Dat gezondheid niet te koop is en dat je goed voor jezelf moet zorgen. Helaas was 2021 geen best jaar voor me. Naast al dat gedoe met Corona ben ik het jaar ook wel erg ziek geweest. Ben meerdere keren dat jaar geopereerd maar gelukkig gaat het nu wat beter en we zijn weer op de goede weg.

Wil je verder nog wat kwijt?

Helaas heeft de bar op dit moment een onderbezetting in het aantal vrijwilligers. Daardoor is het niet mogelijk om elke zaterdag open te gaan. We streven ernaar om straks minimaal 2 keer per maand open te gaan op zaterdag. Daarom wil ik hierbij een oproep doen aan iedereen. Ben jij een echte Horerca tijger of wil je dat graag worden en vind je het leuk om met regelmaat een avond achter de bar te staan meld je dan aan via info@cocleiden.nl


Door Romy van Keppel

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page