top of page
Zoeken

COC in de maatschappij


Het COC heeft gemeentelijke politieke partijen uitgenodigd om deel te nemen aan COC’s kieswijzer Rainbowvote.NU. Met behulp van een speciaal formulier konden partijen een profiel aanmaken op de verkiezingswebsite die in februari gelanceerd werd.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 16 maart 2022.

De regionale COC’s en COC Nederland informeren kiezers op Rainbowvote.NU over LHBTI-standpunten en regenboogkandidaten van politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zo kunnen mensen die LHBTI-kwesties belangrijk vinden bij de verkiezingen een goed geïnformeerde een keuze maken.


Partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen konden op Rainbowvote.NU onder meer aangeven hoe ze zich de komende tijd gaan inzetten voor de regenbooggemeenschap, op welke wijze ze dat de afgelopen periode hebben gedaan en welke resultaten ze hebben geboekt. Ook kunnen partijen reageren op een serie stellingen over gemeentelijk LHBTI-beleid. Tenslotte kunnen ze ‘Regenboogkandidaten’ op hun lijst onder de aandacht te brengen


Rainbowvote

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen sprong onze werkgroep Politiek in januari van dit jaar in de actiestand. Om te beginnen heeft de werkgroep een uitvraag gedaan bij de verschillende politieke partijen om input te leveren voor Rainbowvote.nu. Mocht je dus nog niet weten wat je gaat stemmen op 14/15/16 maart, dan kan de informatie op https://www.rainbowvote.nu/ je daarbij helpen!


Regenboogstembusakkoord

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het Regenboogakkoord. In het regenboogakkoord vragen wij als COC of partijen zich de komende vier jaar willen inzetten voor de volgende thema’s: inclusief beleid, veiligheid, jongeren, kwetsbare groepen en het bevorderen van zichtbaarheid. We hebben een akkoord voor Leiden en voor Alphen a/d Rijn opgesteld! Heel blij zijn we dat veel partijen hebben getekend.


Regenboogdebat

Tenslotte zijn we druk bezig geweest met het organiseren van een Leids regenboogdebat, wat fysiek gaat plaatsvinden op 3 maart in De Kroon. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen gaan wij lijsttrekkers of regenboogvertegenwoordigers van partijen uitdagen om na te denken over de toekomst van LHBTIQ+ personen in Leiden voor de komende 4 jaar. Het belooft een spannende avond te worden! Er zal ook een livestream beschikbaar komen.


De volgende partijen zullen deelnemen aan het regenboogdebat;

PvdA, CDA, GroenLinks, PvdD, Studenten voor Leiden, (Sleutelstad), D66, VVD, SP, CU, Leiden Participeert, KlimaatActieNu.


Door Maaike Kluijt en Felix Stam

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page