top of page
Zoeken

Bi+ in Leiden!


Wist je dat… één op de 17 mensen in Nederland bi+ gevoelens en/of ervaringen heeft? Ben of ken jij zo iemand? Heb je altijd al meer willen weten over ‘op meer dan één gender vallen’? Dan ben je van harte welkom op 12 november aanstaande want op die dag organiseren COC Leiden en Bi+ Nederland namelijk de ‘Bi+ in Leiden’ avond.


Bi+ mensen vallen op meer dan één gender en zijn niet monoseksueel (oftewel, vallen op één gender). De term 'bi+' is een parapluterm voor labels zoals panseksueel, biseksueel, polyseksueel, queer etc. Veel bi+ mensen kiezen ervoor zichzelf geen expliciet label te geven. In Nederland zijn naar schatting 1 miljoen bi+ mensen. Vaak is deze groep onzichtbaar en missen mensen uit deze groep een gevoel van community. Ook zijn bestaande LHBTI+ gemeenschappen niet altijd even inclusief richting bi+ mensen.


COC Leiden vindt het belangrijk dat bi+ mensen zich ook bij COC Leiden welkom voelen en elkaar in Leiden weten te vinden, daarom organiseren we in samenwerking met Bi+ Nederland deze avond.


Hoe ziet de ‘Bi+ in Leiden’ avond eruit?


De avond is een mix van informatie, panel interviews (met wie? dat ontdek je de komende weken in onze socials!), ‘ask me anything’ en uitwisseling in kleine groepjes met behulp van het bi+ kaartspel. We sluiten de avond af met een borrel. Wellicht wordt deze avond de officieuze kick off van het bi+ café Leiden. Wie weet… Wij hopen het in ieder geval wel!


Wat: ‘Bi+ in Leiden’ met panel talk, ask me anything, bi+ kaartspel en borrel. Waar: COC Leiden (De Kroon, Langegracht 65 te Leiden). Wanneer: zaterdag 12 november.

Tijd: 18.30u inloop, 19.00u start programma, 22.00u borrel, 22.30u einde avond. Prijs: gratis! (borrel aan het einde wel voor eigen rekening) Voor wie: bi+ mensen en iedereen die meer wil weten over bi+!


We hopen je te zien op 12 november a.s. in de De Kroon! Vragen? Stuur een mail naar annet@biplus.nl.


Geschreven door Annet Struik

320 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page