top of page
Zoeken

Achter de schermen....

Bijgewerkt op: 18 jul. 2021


“Hey! Lang niet gezien. Hoe is het?” zeg ik (Peter) tegen Malika als we elkaar net voor molen De Valk tegenkomen. We begroeten elkaar, ze overhandigt mij het stuur van haar fiets, ik doe mijn laptop in het mandje en stap op. Malika springt achterop en samen fietsen we richting De Kroon zoals we voor coronatijd ook regelmatig terugfietsten op maandagavond na een bestuursvergadering. Als vanouds.


Bij De Kroon aangekomen voelt het alsof we allemaal aan het randje van het zwembad staan en we stuk voor stuk eerst nog even een teen in het water steken om de temperatuur te controleren voordat we ons erin storten. Sociale aangelegenheden voelen nog een beetje onwennig maar het duurt geen tien minuten voordat de gesprekken effectief doorgaan waar ze anderhalf jaar geleden stopten. Nog even de (onderhand gebruikelijke) corona-vragen aan de deur en we lopen naar binnen.


Op maandag 28 Juni vond voor het eerst sinds lange tijd weer een Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats in De Kroon. Het was heel fijn om elkaar na al die tijd weer live samen te kunnen zien. Uiteraard is er nog wel rekening gehouden met de nodige regels en voorschriften. De laatste ALV was in zomer 2020 dus er was genoeg te bespreken.


In tegenstelling tot voorgaande jaren is ervoor gekozen om geen jaarverslag voor 2020 op te maken. Als alternatief heeft interim secretaris Bert Zinger een soort “jaar in vogelvlucht” voorgedragen. Samen met het bestuur hebben we teruggekeken op een zwaar en vreemd jaar. Wij zijn een echte vereniging die draait op ontmoetingen en door de geldende beperkingen zaten we opeens vast. We zullen de effecten van deze regels nog langer blijven merken maar we focussen ons ook op het positieve. Er zijn verschillende werkgroepen die hun best hebben gedaan toch contact te onderhouden met onze doelgroep en er zijn meerdere nieuwe initiatieven ontstaan. Alle vrijwilligers worden dan ook onwijs bedankt voor hun inzet! Voor het komende jaar zal de doelstelling blijven om een betere verbinding met en tussen vrijwilligers te creëren, meer verbinding met en mobilisering van onze achterban en het aanhalen van externe relaties.


Daarnaast is er specifiek stilgestaan bij wat wisselingen binnen de vereniging. Zodoende hebben we tijdens deze ALV formeel afscheid genomen van een aantal waardevolle vrijwilligers die in de tussentijd hun functie hebben verlaten, onder andere Herman Meulenbeld (penningmeester); - Peter Schaap (secretaris); - Malika Koet (algemeen bestuurslid); - Wim Reinders (kascommissie); - Madelon Cramwinckel (benoemingsadviescommissie); - Jeroen Haver (benoemingsadviescommissie), en - Chris de Waard (benoemingsadviescommissie).


Sommigen van hen blijven wel met COC Leiden samenwerken maar dan in andere capaciteit dus ze zijn niet allemaal ook feitelijk “vertrokken”. De meesten blijven eveneens lid dus we zullen elkaar vast nog vaker zien. “Je bent nog niet van ons af”, werd er geopperd. Allen zijn voorzien van een mooie bos bloemen en een fles wijn als bedankje van het bestuur. Bedankt voor al jullie inzet!


Ook is er stilgestaan bij het feit dat de tijd in richtlijnen en weinig sociaal contact in persoon ons de nodige vrijwilligers heeft gekost. Meerdere werkgroepen kunnen nieuwe aanwas dan ook hard gebruiken. Ten eerste valt te denken aan Jong & Out, de horecagroep en PR & Communicatie maar uiteraard kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. De PR & Communicatie groep zal binnenkort een vacaturecampagne opzetten in de hoop hierin te kunnen voorzien.


Toch hebben we niet alleen vertrekkende mensen, ook hebben we nieuwe aanwinsten. Sinds oktober 2020 is officieel de groep PR & Communicatie opgestart onder leiding van coördinator Romy van Keppel. Deze groep houdt zich momenteel bezig met onze sociale media, onze site en onze nieuwsberichten (net als deze!) naast andere projecten zoals de speurtocht van 26 juni. Met het vertrek van secretaris Peter Schaap heeft Bert Zinger (algemeen bestuurslid) de functie ad interim op zich genomen per december 2020. Daarnaast is de bestuurspool aangevuld met twee nieuwe bestuursleden: Erik van der Sant en Anja Schrage. Beiden hebben zich kort voorgesteld en ondanks dat ze formeel niet door de ALV benoemd hoeven te worden, is hun aanstelling wel per acclamatie van goedkeuring voorzien.


Erik en Anja; welkom!


Uiteraard is er nog wel stilgestaan bij de cijfers van de vereniging. Niet voor iedereen het meest spannende onderdeel van de ALV maar met het jaar dat we gehad, wel bijzonder goed om de financiën in kaart te brengen. Als laatste bestuurstaak heeft Herman Meulenbeld de jaarrekening van 2020 gepresenteerd. We hebben, zoals verwacht, verlies gedraaid over 2020 maar daarentegen ook veel minder kosten gemaakt. Niet genoeg om het verlies op te vangen maar ook niet voldoende om ons direct zorgen te moeten maken. De verwachting is wel dat we dit over 2021 ook gaan voelen in de cijfers.


Alex van der Slot (algemeen bestuurslid en horeca-coördinator) kon er niet bij zijn maar wilde met behulp van Bert Zinger nog wel stil staan bij een ander gewaardeerd lid en vrijwilliger: voorzitter Debbie Helaha. Bert Zinger heeft een voordracht gedaan die door Alex is geschreven. Met deze voordracht heeft Alex Debbie bedankt voor haar inzet als voorzitter voor nu al een tweede termijn, vrijwilliger van COC Leiden en als collega-bestuurslid van nu al drie jaar. Met een grote bos rozen wordt Debbie apart bedankt voor alles wat ze doet en heeft gedaan. Geëmotioneerd heeft ze dit in ontvangst genomen.


Als een van de latere punten is aangekondigd dat het bestuur mogelijk in september nog een extra ALV bijeen wil roepen. Omdat er enkele bestuursfuncties z.s.m. opgevuld moeten worden (penningmeester en secretaris) en er nog een ander besproken moet worden (waaronder het vrijwilligershandboek) kan een stemming en bespreking hiermee mogelijk opgevangen worden. Mocht dit zo zijn, dan zal er tijdig een uitnodiging volgen.


Al met al kijken we ondanks alles vol enthousiasme naar de toekomst en wat deze ons zal brengen. We merken een vechtlust binnen onze vereniging, om weer voor elkaar en mét elkaar evenementen te organiseren. Om weer contact te kunnen maken. Zodra onze geliefde De Kroon open kan zonder restricties nodigen we iedereen uit om deze opening met ons te vieren.


Voor nu focussen we ons op onze leden en vrijwilligers en de activiteiten die zij organiseren.


Peter Schaap

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page