top of page

PRAAT MEE

HELP MEE

Ga in gesprek over seksuele diversiteit en genderidentiteit

Een veilige samenleving waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zichzelf kan, mag en durft te zijn, is mogelijk als iedereen zich daarvoor inzet. Dat kan op verschillende manieren.

Op je werk, in de trein, tijdens het sporten...

Hoe vaak gebeurt het niet dat er - meestal onbedoeld - een ongelukkige opmerking of 'grapje' gemaakt wordt over iemands seksuele geaardheid? Door op die momenten niet je mond te houden maar vriendelijk te wijzen op de kwetsende aard van de grap of opmerking, draag je bij aan de acceptatie van seksuele diversiteit. 

Praat mee op Social media

Een ongenuanceerde of hatelijke opmerking is online makkelijk gemaakt. Veel mensen die buiten de traditionele sociale normen vallen, krijgen op internet de volle laag. Daarom is COC Leiden actief op de sociale media. Via Facebook en Instagram dragen we actief bij aan openheid over en acceptatie van seksuele diversiteit. Wil jij online ook van je laten horen? Praat dan mee en maak een verschil.

Leden hebben invloed op de koers

Actief meedenken, meepraten en meebeslissen over de koers en activiteiten van COC Leiden kan tijdens de ledenvergaderingen. Leden oefenen actief invloed uit op het beleid van COC Leiden, dus word lid en laat van je horen!

COC Leiden is aanwezig bij veel maatschappelijke en culturele activiteiten in de regio Leiden. Zo leggen vertegenwoordigers van COC Leiden jaarlijks op 4 mei een krans tijdens de dodenherdenking in Leiden en zijn we ook aanwezig bij de El Cid-week (introductieweek nieuwe studenten).

praatmee.png
bottom of page