Tips van de redactie!


Graag neemt de redactie je mee in een aantal aanbevelingen verspreid over verschillende media. De aanbevelingen proberen we zoveel mogelijk LHBTI+-gerelateerd te houden en zowel nationaal als internationaal. Uiteindelijk hopen we je zo in de loop der tijd te introduceren aan de verhalen die je nog niet kende of je te herinneren aan de verhalen waar je met plezier nog een keer in duikt.


SERIES

Love, Simon/Victor

Love, Simon is een serie die gaat over het leven van Simon, een hele gewone jongen die op jongens valt. Er is alleen niemand die dat weet. Wanneer een medescholier in een blog uit de kast komt besluit Simon contact op te nemen met z'n leeftijdgenoot. Dat lekt uit en zo wordt hij alsnog uit de kast getrokken. Dat is even slikken voor Simon en voor zijn familie en vrienden. Love, Viktor volgt een vergelijkbare verhaallijn met Viktor als in de hoofdrol. Allebei de series zijn te bekijken op Disney+.


Anne+

Anne+ is een Nederlandse serie die gaat over lesbische student Anne en haar liefdesleven. De serie laat verschillende soorten relaties zien die Anne heeft met haar vriendinnetjes, maar je ziet ook de diverse vormen van relaties die Anne’s vrienden hebben. Ook laat de serie zien hoe queer mensen geaccepteerd worden in Nederland. De serie begon als een webserie maar staat inmiddels ook op Netflix en NPO start. Ook werd de serie vervolgd met een bioscoopfilm: ANNE+.


Heartstopper

Heartstopper is een nieuwe serie gebaseerd op de serie boeken: Heartstopper van Alice Oseman. De serie gaat over Charlie Spring, een vijftienjarige homo jongen op de middelbare school. Charlie is een van de weinige queer mensen op zijn school die uit de kast is. De serie laat zien hoe hij verliefd wordt op een klasgenoot en hoe dat uitspeelt. Gedurende de serie komen meerdere mensen uit de kast en zie je wat voor effect dat heeft op een middelbare scholier. De serie is te zien op Netflix.


Sex education

Sex education is een Netflix Original serie die gaat over Otis. Otis zit op de middelbare school en zijn moeder is sekstherapeut. Op zijn school hebben veel mensen seks en problemen met seks. Otis begint samen met Maeve een onderneming waarin hij schoolgenoten advies