Tips van de redactie!


Graag neemt de redactie je mee in een aantal aanbevelingen verspreid over verschillende media. De aanbevelingen proberen we zoveel mogelijk LHBTI+-gerelateerd te houden en zowel nationaal als internationaal. Uiteindelijk hopen we je zo in de loop der tijd te introduceren aan de verhalen die je nog niet kende of je te herinneren aan de verhalen waar je met plezier nog een keer in duikt.


SERIES

Love, Simon/Victor

Love, Simon is een serie die gaat over het leven van Simon, een hele gewone jongen die op jongens valt. Er is alleen niemand die dat weet. Wanneer een medescholier in een blog uit de kast komt besluit Simon contact op te nemen met z'n leeftijdgenoot. Dat lekt uit en zo wordt hij alsnog uit de kast getrokken. Dat is even slikken voor Simon en voor zijn familie en vrienden. Love, Viktor volgt een vergelijkbare verhaallijn met Viktor als in de hoofdrol. Allebei de series zijn te bekijken op Disney+.


Anne+

Anne+ is een Nederlandse serie die gaat over lesbische student Anne en haar liefdesleven. De serie laat verschillende soorten relaties zien die Anne heeft met haar vriendinnetjes, maar je ziet ook de diverse vormen van relaties die Anne’s vrienden hebben. Ook laat de serie zien hoe queer mensen geaccepteerd worden in Nederland. De serie begon als een webserie maar staat inmiddels ook op Netflix en NPO start. Ook werd de serie vervolgd met een bioscoopfilm: ANNE+.


Heartstopper

Heartstopper is een nieuwe serie gebaseerd op de serie boeken: Heartstopper van Alice Oseman. De serie gaat over Charlie Spring, een vijftienjarige homo jongen op de middelbare school. Charlie is een van de weinige queer mensen op zijn school die uit de kast is. De serie laat zien hoe hij verliefd wordt op een klasgenoot en hoe dat uitspeelt. Gedurende de serie komen meerdere mensen uit de kast en zie je wat voor effect dat heeft op een middelbare scholier. De serie is te zien op Netflix.


Sex education

Sex education is een Netflix Original serie die gaat over Otis. Otis zit op de middelbare school en zijn moeder is sekstherapeut. Op zijn school hebben veel mensen seks en problemen met seks. Otis begint samen met Maeve een onderneming waarin hij schoolgenoten advies geeft over hun seksleven. De serie bevat hele gevarieerde karakters en is daardoor heel inclusief. Zo zijn er meerdere homokoppels, meerdere biseksuele karakters, mensen met beperkingen, aseksuele mensen en een grote diversiteit aan etniciteit en achtergronden. De serie is te zien op Netflix.


FILMS


Call me by your name

Call me by your name vertelt het verhaal van een jongen en een man die allebei op hun eigen manier in aanraking komen met hun homoseksuele gevoelens. Tijdens de zomerperiode in 1983 brengt de zeventienjarige Elio de dagen door met zijn gezin in hun zeventiende-eeuwse villa in de Italiaanse regio Lombardije. Al snel ontmoet hij Oliver, een doctoraatsstudent die Elio's vader met een onderzoek komt helpen. Elio voelt zich steeds meer aangetrokken tot Oliver en er lijkt iets te ontstaan. Deze film is te bekijken op Amazon Prime en Videoland.


Jongens

Jongens is een film die gaat over de 15-jarige Sieger die op de atletiekbaan in het estafetteteam geplaatst wordt bij Marc, waar hij vervolgens gevoelens voor krijgt. Dit probeert hij te verbergen door zich voor te doen als heteroseksueel maar zodra het blijkt dat Marc ook gevoelens voor Sieger heeft en dit laat merken, wordt het wel heel lastig om zijn gevoelens te blijven negeren. Deze film is te bekijken op NPO Start.


Rocketman

Rocketman is een autobiografische film dat het levensverhaal van de wereldberoemde zanger en pianist genaamd Elton John vertelt. De film gaat over hoe hij van een verlegen pianotalent in een wereldberoemde superster veranderde. Ook komt er in deze film zijn ontdekking van zijn homoseksualiteit naar voren en zie je hoe zijn omgeving daar op reageert. Deze film is te bekijken op Ziggo GO en Amazon Prime.


The half of it

The Half of It is een Netflix Original die gaat over Ellie Chu: een schoolgerichte middelbare scholier die voor geld huiswerk en projecten maakt voor haar klasgenoten. Dit verloopt soepel tot ze opeens de opdracht krijgt om een liefdesbrief te schrijven. Na een beetje te onderhandelen besluit ze om de klus aan te nemen, dit is het begin van een uitgebreide correspondentie tussen Ellie en ene Asther Flores. De film laat zien hoe Ellie langzamerhand gevoelens krijgt voor Asther, maar dit maakt dingen wel heel ingewikkeld. De film is te bekijken op Netflix.


I am Michael

De film "I am Michael" is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Michael Glatze, een voormalige homoactivist die besluit om zijn seksualiteit op te geven voor zijn religie en een christelijke pastoor te worden. Deze film is te bekijken op Netflix.


Alex strangelove

Middelbare scholier Alex kan het al een hele tijd goed vinden met Claire als hun vriendschap verandert in een prille relatie. Vlak voordat ze besluiten voor het eerst met elkaar naar bed te gaan, ontmoet Alex de openlijk homoseksuele Elliot. Door hem begint Alex zich af te vragen of hij eigenlijk wel (alleen) op meisjes valt. Hij komt in een achtbaan van emoties terecht, op zoek naar zijn seksuele identiteit. Een sympathieke coming-out film, gemaakt voor tieners. Deze film is te bekijken op Netflix