top of page

Wie zijn wij?

Wij zijn een community voor LHBTI -jongeren met een bi culturele achtergrond.

Als je omgeving je niet accepteert zoals je bent, is het niet eenvoudig jezelf te zijn. Respect2love is dé plek waar jij terecht kan, ongeacht je culturele achtergrond en geloof. Wij geven informatie, advies en organiseren bijeenkomsten. Je kunt ook zelf actief worden!

Wat doen wij?


Respect2Love bouwt samen met bi culturele LHBTI's sterke communities zodat zij de kracht kunnen vinden om zichzelf te zijn. Uit die communities komen veel rolmodellen voort. We ondersteunen ook biculturele LHBTI's bij het op gang brengen van het gesprek over en acceptatie van seksuele voorkeur en genderidentiteit in hun eigen kring.  

 

Waarom?


Seksuele oriëntatie en genderidentiteit liggen bij Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Chinese Nederlanders vaak nog zeer problematisch. Zo vindt de helft van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders homoseksualiteit verkeerd, tegenover één op de tien autochtone Nederlanders. Openlijke homoseksualiteit wordt vaak gezien als blijk van gebrek aan loyaliteit en respect tegenover de familie. 

Contact

 

Momenteel zijn wij bezig met de opstart van deze werkgroep. Zie jij hier een kans om je te verbinden met het COC Leiden? Neem dan contact met ons op via info@cocleiden.nl en schrijf een korte motivatie!

RESPECT 2 LOVE

bottom of page