top of page

FILMAVOND: PETITE FILLE

Petite fille is het portret van de zevenjarige Sasha en haar familie. Op school moet Sasha jongenskleren dragen, hoewel ze al van kinds af aan zeker weet dat ze een meisje is. Uit interviews met de ouders blijkt dat ze de identiteit van hun dochter serieus nemen en onvermoeibaar werken aan haar erkenning in hun kleine dorpsgemeenschap.

Buiten het gezin stuit Sasha echter soms op afwijzende reacties van een samenleving die nog steeds denkt in termen van een biologisch jongens-meisjesmodel. Sasha aarzelt om andere kinderen bij haar thuis uit te nodigen, uit angst dat ze haar identiteit als meisje niet accepteren.

Met de hulp van een arts die gespecialiseerd is in de genderidentiteit van kinderen, overtuigen de ouders Sasha's directeur om Sasha vanaf volgend jaar als meisje naar school te laten gaan. Hoe het leven van Sasha verder verloopt, is te zien tijdens de aftrap van COC CINEMA!

transpersons.jpg

GASTSPREEKSTER REMKE VERDEGEM (zij/haar)

Remke Verdegem zal deze avond inleiden en ons meenemen in wat veel transgender personen meemaken. Remke zegt zelf: 

"Jezelf kunnen zijn, dat is het mooiste wat er is. En ik kan het weten, want ik ben, als transpersoon, heel lang niet mezelf geweest. Geboren in een tijd dat het woord 'transgender' niet bestond, heb ik zo'n 50 jaar geworsteld. Geworsteld met mezelf, mijn gezin, mijn familie, mijn omgeving om eindelijk te kunnen accepteren wie ik diep van binnen altijd al was, namelijk een vrouw.

Als voorzitter van de Regenboogalliantie Alphen aan den Rijn, als coördinator van het team Voorlichting van COC Leiden en als voorzitter van Transgender Netwerk Nederland, wil ik mij sterk maken voor een gelijkwaardige, genderdiverse en genderinclusieve samenleving, waar iedereen gewoon kan zijn wie die is."

PRAKTISCHE INFORMATIE

DAG:          vrijdag 24 maart 2023

TIJDSTIP:    van 19:45 tot ongeveer 22:30

LOCATIE:    De Kroon, Langegracht 65 in Leiden

Neem iemand mee! Familieleden, vrienden, kennissen, iedereen is welkom.

Aanmelden is niet nodig.

 

Het kijken van de film is gratis.

Drankjes en versnaperingen zijn voor eigen rekening. Graag met pin betalen.

cinema.jpg
bottom of page