top of page
verkiezingen2.png
Regenboog kieswijzer

Over twee weken vinden de provinciale en waterschapsverkiezingen plaats. De campagnes zijn losgebarsten en op veel plekken zie je diverse politieke partijen activiteiten organiseren en flyers uitdelen.

 

Welke partijen behartigen onze belangen? Welke politici hebben zich de afgelopen jaren ingezet om onze stemmen te laten horen?  Om hier meer inzicht in te krijgen heeft het COC de kieswijzer voor de regenbooggemeenschap gelanceerd.

Ga naar:  RAINBOWVOTE.NU en lees meer over de programma's van politieke partijen. 

VERKIEZINGEN.png

WATERSCHAPPEN

De waterschappen zijn niet opgenomen in de regenboog kieswijzer en dat is niet vreemd. Waterschappen hebben een andere invloed dan het provinciale bestuur.

Desalniettemin, zijn de waterschappen van

essentieel belang voor bijvoorbeeld het beschermen van het onderwaterleven, de waterkwaliteit van ons water, het zuiveren van afvalwater, natuurbeheer in en aan het water, water opslaan in droge tijden, zij beslissen mee met ruimtelijke plannen, zorgen voor onze duiken en sluizen, etc.

waterschappen1.jpg

Voor meer informatie over de waterschappen, ga naar: https://www.waterschappen.nl/

eerstekamer.jpg

DE EERSTE KAMER

Burgers stemmen niet direct op de leden van de eerste kamer. De leden van de eerste kamer worden gekozen door de leden van het provinciale bestuur. Daarom zijn de provinciale verkiezingen om deze reden ook van belang. 

Het goedkeuren en afwijzen van nieuwe wetten gebeurt door de eerste Kamerleden. Ook controleert de eerste kamer de regering. Belangrijke taken dus!

Stem ook daarom op 25 maart op jouw favoriete (regenboog) partij! Zodat onze rechten het best vertegenwoordigd blijven worden.

Voor meer informatie, ga naar: https://www.eerstekamer.nl/

of https://www.eerstekamer.nl/begrip/eerste_kamerverkiezingen

vote.jpg
bottom of page