top of page
Zoeken

Even voorstellen....

Bijgewerkt op: 13 jan. 2021


Romy van Keppel, 30 jaar, Leiden (zij/haar) 1. Hoe ben je met COC Leiden in aanraking gekomen?


Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk in mijn vakgebied, Communicatie & Events, en wilde dit graag doen voor een organisatie waarbij ik daadwerkelijk mensen kon helpen. Ik werk het liefst mét mensen, vóór mensen. Dus ik heb op IDOE gezocht naar vacatures die open stonden en kwam zo bij het COC Leiden uit. Ik heb een open sollicitatie gestuurd en na een gesprek met Debbie Helaha was ik bij de club! 2. Wat doe je op dit moment voor de vereniging? Sinds oktober dit jaar ben ik coördinator voor de werkgroep PR & Communicatie. Momenteel ben ik bezig met het onderzoeken van communicatie strategieën voor de vereniging. Dat betekent dat ik kijk welke vorm van communicatie en welk medium het beste passen bij onze doelgroep. Dit overleg ik eerst met het bestuur en later met andere coördinatoren. Samen met Lex ben ik de website aan het opfrissen en hebben we andere kleuren gekozen. Een uitdagende en creatieve functie dus!

3. Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Over 10 jaar hoop ik dat ik mama heb mogen worden. Ik heb altijd kinderen gewild en dit is dan ook een grote droom van mij. Ik zou het liefst een gezin vormen in een huwelijk met een man, kattenkind erbij en in een woning met grote tuin. Over 10 jaar hoop ik ook terug te kunnen kijken op mooie internationale reizen en hoop ik de mensen die ik nu om me heen hebt nog steeds in mijn leven te hebben. Voornamelijk hoop ik gelukkig en gezond te zijn :)

4. Kan jij tolerant zijn tegen intolerante mensen?

Oei dat is een lastige! Ikzelf ben hetero en cisvrouw dus ik heb op persoonlijk vlak geen ervaring met intolerante mensen over mijn identiteit of voorkeuren. Maar over het algemeen heb ik veel moeite met intolerante mensen en discriminatie. Ik vind het lastig om hier niks over te zeggen. In mijn tienerjaren ben ik wel een aantal keer de klas uitgestuurd omdat ik ruzie had met één van mijn klasgenoten. Zij geloofde dat homo’s vies waren en gestraft moesten, want dat stond in de bijbel. Dit zorgde voor ruzie en ik moest vervolgens de klas uit. Door de jaren heen ben ik rustiger geworden en kan ik het gesprek aangaan. Dit is wel volledig afhankelijk van hoe open mijn gesprekspartner is. Anders geef ik mijn grens aan en kap ik het gesprek af. Dat soort mensen wil ik niet in mijn omgeving hebben omdat het haaks staat op wat ik geloof; Liefde is Liefde <3

5. Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven doe ik veel vrijwilligerswerk. Ik werk al jaren voor het YMCA in Wassenaar, een organisatie waarbij ik help met het organiseren en uitvoeren van een zomerkamp voor kinderen. Ik ben sinds 2013 ook werkzaam voor Faculteitsvereniging EOS in Amsterdam. Momenteel help ik met het schrijven van nieuwsbrieven en organiseren van events voor de alumni (oud-leden). Ook doe ik de beauty ochtend bij Libertas Leiden Lorentzhof voor de ouderen. Momenteel natuurlijk niet want, corona. Ik heb een aantal jaar geleden een ongeluk gehad en na veel revalidatie en therapie ben ik mijn weg terug aan het maken naar de arbeidsmarkt. Ik hoop in 2021 de stap naar een betaalde baan te kunnen maken!

6. Heb je ook nog hobby’s?

Ik heb geen specifieke hobby’s omdat ik snel verveeld raak. Wat ik overigens heel jammer vind want ik heb altijd graag een hobby gewild. Ik ben erg nieuwsgierig van aard en vind het leuk om nieuwe dingen te leren dus misschien is dat mijn hobby? Ik hou van lezen, games, films en series kijken, koken en met vrienden afspreken. Oh! Ik heb wel zangles bij The Rockschool en ik dans een paar keer per week bij DC Dance.

7. Waar kan iemand jou s’ nachts voor wakker maken?

Bijzonder weinig haha. Ik ben een hele vaste slaper, geen goede inslaper. Dat kost me 14 posities en een offer aan de goden máár als ik eenmaal slaap ben ik weg. Op een weekend weg hebben ze weleens mijn bed opgetild en ik sliep gewoon door. Oké het was een bijzonder laat feestje geworden, maar toch! Als je me echt wakker moet maken zorg dan dat je koffie hebt, laat me anders maar gewoon liggen.

8. Wat is je favoriete muziektrack en film van dit moment?

Dat is heel erg afhankelijk van mijn mood. Ik heb een hele brede muzieksmaak, van disco tot hardstyle, top 40 allemaal leuk. Ik luister graag naar Chris Stapleton, Lady Gaga, Bruno Mars en James Bay. Mijn favoriete happy nummer is van Justin Timberlake ‘’I’ve got this feeling’’. Qua films ben ik ook veel te breed geïnteresseerd om een favoriet te geven. Van Marvel Universe, DC, Edge of Tomorrow, Suits, Fresh Prince tot the 100. Allemaal leuk!

9. Op wie heb je een oogje?

Jensen Ackles. Hands down. Aging like a fine wine.

10. Stel je moet naar een onbewoond eiland en je mag 3 dingen meenemen, wat neem je mee?

1. Waterzuiveringstabletten

2. Muziek

3. Een boek over hoe je een vlot moet bouwen 11. Wil je verder nog iets kwijt?


Ik hoop heel erg een bijdrage te kunnen leveren aan COC Leiden omdat ik heel erg geloof in waar zij voor staan. Ik hoop dat in de toekomst het geen issue is hoe iemand zich identificeert of welke voorkeur zij hebben. Dat mensen niet uit de kast hoeven te komen, dat je gewoon bent wie je bent. Dat de focus gaat liggen op wat ons verbind en dat we allemaal waardevol zijn. Met mijn bijdrage wil ik ook laten zien dat je niet tot een bepaalde groep of community hoeft te horen om voor ze op te staan.


I might not be the same But that's not important. No freedom 'til we're equal Damn right I support it

- Same Love, Macklemore & Ryan Lewis

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page