Voorlichting

Het COC Leiden organiseert al vele jaren succesvol voorlichtingen op middelbare scholen in Leiden en de regio. De meeste voorlichtingen worden gegeven aan derde klassen van middelbare scholen.


Een van de belangrijkste maatschappelijke activiteiten van COC Leiden is dan ook het geven van voorlichting over seksuele diversiteit en ‘anders zijn’. Op middelbare scholen, maar ook aan andere organisaties die daar belangstelling voor hebben. Deze gastlessen verlopen volgens de zogenoemde Leidse methode, die in eigen huis is ontwikkeld.


Voorlichters van de vereniging bezoeken jaarlijks een groot aantal scholen in de regio om gastlessen te verzorgen. De meeste voorlichtingen worden gegeven aan derde klassen van middelbare scholen in Leiden en de regio, meestal in samenwerking met de docent Maatschappijleer. Maar ook andere organisaties, zoals de politie of politieke partijen, kunnen voorlichting krijgen van COC Leiden.

De voorlichters

Het voorlichtersteam van COC Leiden bestaat uit vrijwilligers met een uiteenlopende achtergrond. Ze zijn erin getraind zijn om gastlessen te geven. Voordat we onze voorlichters voor een groep zetten, volgen ze speciale trainingsbijeenkomsten en hebben ze een inwerkprogramma gevolgd van het voorlichtingsteam.


Sta je een beetje stevig in je schoenen, en lijkt het je leuk om aan de meest uiteenlopende klassen voorlichting te geven over discriminatie, homoseksualiteit en 'anders zijn' ? Kun je je inleven in de belevingswereld van jongeren? Stuur dan een mailtje naar voorlichting@cocleiden.nl


Nieuws

 • 17952540_1024685511000113_5299726280876507165_n.png
  Roze Wensouder Bijeenkomst in COC Leiden


  Het gezinsleven in Nederland wordt steeds gevarieerder, steeds meer kinderen in Nederland groeien op met twee vaders of twee moeders. Toch is het proces om een gezin te beginnen voor homo's en lesbiennes ingewikkelder dan voor heterokoppels en daarom…

 • 17903754_10156064447589832_4220410980237562000_n.jpg
  Doneer € 3,- om Tsjetsjeense LHBT's die voor hun leven op de vlucht te helpen. SMS Rainbow naar nummer 4333. De organisaties daar kunnen onze hulp heel goed gebruiken.


  Doneer € 3,- om Tsjetsjeense LHBT's die voor hun leven op de vlucht te helpen. SMS Rainbow naar nummer 4333. De organisaties daar kunnen onze hulp heel goed gebruiken.

 • paul.jpg
  Overlijden oud-penningmeester Paul van Cleef stemt COC Leiden intens verdrietig


  Overlijden oud-penningmeester Paul van Cleef stemt COC Leiden intens verdrietig Het bestuur en vrijwilligers van de Leidse vereniging voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) COC Leiden heeft met intens verdriet kennis…

 • Agenda


  COC Leiden | Langegracht 65 | 071-5220640 | info@cocleiden.nl | Inloggen