Gezamenlijk naar een oplossing

COC Leiden en de roze horecaondernemers kijken na goed gesprek weer vooruit


Dinsdagavond 20 februari 2018 heeft, aan de vooravond van de ALV, een goed gesprek tussen de roze horecaondernemers en het bestuur van COC Leiden plaatsgevonden. Hierin zijn verschillende pijnpunten besproken en opgelost. Hierbij hebben beide partijen afgesproken vooral naar de toekomst te kijken.


Zo zal worden bekeken hoe in de zomer een groots feest voor gehele stad waarin 50 jaar Leidse homobeweging uitgebreid gevierd wordt, samen kan worden georganiseerd. COC Leiden en de roze horecaondernemers zien, met hun eigen expertise, de mogelijkheid een feest neer te zetten dat oud zeer zal doen verdwijnen en het belang van LHBTI-emancipatie voorop zal zetten. “De feestelijkheden zijn een mogelijkheid voor ons om aan de bewoners van Leiden te laten zien hoe gevarieerd onze gemeenschap is de Leidse roze(vriendelijke) horeca is,” aldus COC-voorzitter Jan Thijs Leeuwrik Nieborg.


“Tussen de roze ondernemers en COC Leiden is rond de viering 50 jaar Leidse homobeweging onenigheid ontstaan. We betreuren dat in het Leidsch Dagblad van 7 februari een onevenwichtig beeld is ontstaan hierover. Het bestuur van COC Leiden heeft van een derde partij een klacht gekregen over een lid en in behandeling genomen. Ondertussen is de klacht tussen het lid en de derde partij opgelost.


In het Leidsch Dagblad werd ten onrechte de indruk gewekt dat er financiële- en integriteitproblemen zijn. Dat is ongegrond. De ALV heeft het bestuur volledige decharge verleend. De reputatie van het bestuur van de vereniging staat niet ter discussie.”

Nieuws

 • verkiezingsdebatA4_3mmafloop.jpg
  LHBTI-verkiezingsdebat 10 maart


  Welke partij komt het beste op voor de LHBTI-belangen?

 • Regenboogvlag_Amsterdam_ANP.jpg
  Gezamenlijk naar een oplossing


  Roze horecaondernemers en het bestuur van COC Leiden kijken naar de toekomst.

 • 50Jaarposter1-1.jpg
  Opening 50 jaar Leidse homobeweging


  Op 8 februari vond in de Burgerzaal van het Leidse Stadhuis de aftrap plaats van de viering van 50 jaar Leidse homobeweging. In 1968 werd de Leidse Studentenwerkgroep Homoseksualiteit (LSWH) opgericht. Dit was het begin van de Leidse homobeweging en…

 • Agenda


  COC Leiden | Langegracht 65 | 071-5220640 | info@cocleiden.nl | Inloggen