Gezamenlijk naar een oplossing

COC Leiden en de roze horecaondernemers kijken na goed gesprek weer vooruit


Dinsdagavond 20 februari 2018 heeft, aan de vooravond van de ALV, een goed gesprek tussen de roze horecaondernemers en het bestuur van COC Leiden plaatsgevonden. Hierin zijn verschillende pijnpunten besproken en opgelost. Hierbij hebben beide partijen afgesproken naar de toekomst te kijken.


Zo zal worden bekeken hoe in de zomer een groots feest voor gehele stad waarin 50 jaar Leidse homobeweging uitgebreid gevierd wordt, samen kan worden georganiseerd. COC Leiden en de roze horecaondernemers zien, met hun eigen expertise, de mogelijkheid een feest neer te zetten dat oud zeer zal doen verdwijnen en het belang van LHBTI-emancipatie voorop zal zetten. “De feestelijkheden zijn een mogelijkheid voor ons om aan de bewoners van Leiden te laten zien hoe gevarieerd onze gemeenschap is de Leidse roze(vriendelijke) horeca is,” aldus COC-voorzitter Jan Thijs Leeuwrik Nieborg.


“Tussen de roze ondernemers en COC Leiden is rond de viering 50 jaar Leidse homobeweging onenigheid ontstaan. We betreuren dat in het Leidsch Dagblad van 7 februari een onevenwichtig beeld is ontstaan hierover. Het bestuur van COC Leiden heeft van een derde partij een klacht gekregen over een lid en in behandeling genomen. Ondertussen is de klacht tussen het lid en de derde partij opgelost.


In het Leidsch Dagblad werd ten onrechte de indruk gewekt dat er financiële- en integriteitproblemen zijn. Dat is ongegrond. De ALV heeft het bestuur volledige decharge verleend. De reputatie van het bestuur van de vereniging staat niet ter discussie.”


Roze ondernemers:

Lorenzo van Beek

Colin van Gestel-Messiaen

Rogier van der Linden

Michiel Hoogkamer

Julie van Schravendijk

Ron Favier


en


Bestuur van COC LeidenNieuws

 • Samenwerking.jpg
  ALV 14 november 2018


  Kom je ook? Click hier voor meer informatie

 • schoolbord_-COC_Haaglanden.jpg
  Onderwijsdag 3 november: diversiteit in de klas


  Hou jij je bezig met diversiteit in de klas of zou je meer willen weten over het onderwerp? Op 3 november organiseert COC Leiden, in het kader van 50 jaar Leidse Homobeweging, een onderwijsdag over seksuele- en genderdiversiteit in de klas.

 • Nationale-Coming-Out-Dag-2018-uitgelicht.png
  Programma COMING OUT DAG 2018


  Ook dit jaar presenteert COC Leiden weer een mooi Coming Out Dag Programma, verspreid over maar liefst twee dagen.

 • Agenda


  COC Leiden | Langegracht 65 | 071-5220640 | info@cocleiden.nl | Inloggen