Herstart Coming Out Gespreksgroep in COC Leiden

27 september 2017! HERSTART Coming - Out - Gespreksgroep van COC Leiden

Na een lange zoektocht naar een tweede gespreksleider is dit gelukt en komt Mark Vianen de gespreksgroep bijwonen als nieuwe begeleider naast Rochelle Kemmel. We kunnen dus weer van start met een nieuwe ronde van de gemengde gespreksgroep voor LHBTI vanaf 18 jaar!


Gemengde gespreksgroep voor LBHTI (Lesbisch, Bi, Homo, Trans Intersekse) vanaf 18 jaar


Voor wie:

De coming-out gespreksgroep is bedoeld voor LBHTI-ers vanaf 18 jaar, die onder deskundige leiding eens met andere LBHTI genoten willen praten over twijfels en gevoelens bij het ontdekken van hun geaardheid en de coming-out hiervan. Het is heel interessant, waardevol en leerzaam om ook eens de verhalen en ervaringen van anderen te horen. Dit levert bovendien niet alleen nieuwe inzichten, maar ook nieuwe contacten op.


Doel:

 • Het hoofddoel van de gespreksgroep is het in een vertrouwde omgeving kunnen praten met anderen over de coming-out en de daarbij opkomende vragen, problemen, gedachten en gevoelens.
 • Een ander doel is dat elk groepslid op zijn of haar eigen manier zijn/haar LBHT gevoelens een plaatsje kan geven in zijn of haar leven. De gespreksgroepen bieden de mogelijkheid om contacten op te doen met gelijkgestemden en daarbij inzicht te krijgen in, hoe zij hun coming-out hebben aangepakt/aanpakken.

 • Wat biedt de coming-out gespreksgroep van COC Leiden nog meer?

  - deskundige begeleiders

  - een reader voor deelnemers met de planning/verwachtingen en passende informatie en oefeningen

  - herkenning/erkenning

  - ondersteuning bij versterken van identiteit

  - kennismaking en ontmoeting (uitbreiden van kennissenkring)

  - informatie (boeken, uitgaan, over het COC zelf)

  - bewustwording

  - stimulans in het zetten van stappen in de voor jou juiste richting

  - gezelligheid en ontspanning


  Tijd en plaats en kosten:

  De coming-out gespreksgroep start in de laatste week van september 2017 op woensdag 27 september van 20:00-21:30 met inloop vanaf 19:45. De gespreksgroep komt 8 keer samen in een frequentie van wekelijkse bijeenkomsten. De coming- out gespreksgroep vindt plaats in het pand van COC Leiden, de Kroon, aan de Langegracht 65, 2312 NW Leiden. De coming- out gespreksgroep is kosteloos.


  Aanmelden:

  Aanmelding kan via: comingout@cocleiden.nl


  Na de kennismakingsgesprekken zullen de gespreksavonden plaatsvinden. De planning heeft een duidelijke begin/verkenningsfase, verdiepende fase en afsluitingsfase. Bij afsluiting volgt altijd een evaluatiegesprek met de een van de begeleiders.


  Spreekt bovenstaande informatie jou aan?

  Geef je dan nu op voor de gemengde coming-out gespreksgroep van september 2017 via comingout@cocleiden.nl!

  Nieuws

 • COD2017-poster.jpg
  Programma Coming Out Dag


  Programma Coming Out Dag 2017 3 oktober: gaypride tijdens de Grote Optocht 13.00 – 15.00 uur binnenstad van Leiden 11 oktober: Coming Out Dag Coming Out Dag ontbijt plus vlag hijsen stadhuis Leiden 8.30 – 10.00 uur Koornbrug Leiden Coming Out…

 • 20769949_10155530009362141_3101770854785414946_n.jpg
  Herstart Coming Out Gespreksgroep in COC Leiden


  27 september 2017! HERSTART Coming - Out - Gespreksgroep van COC Leiden Na een lange zoektocht naar een tweede gespreksleider is dit gelukt en komt Mark Vianen de gespreksgroep bijwonen als nieuwe begeleider naast Rochelle Kemmel. We kunnen dus weer…

 • WhatsApp-Image-2017-06-29-at-18.16.27-702x336.jpeg
  COC biedt Turks consulaat regenboogvlag aan


  Het COC Leiden heeft vanmiddag op voordracht van burgemeester Lenferink uit handen van de Turkse honorair consul-generaal (hcg) een vaatje haring ontvangen. Het consulaat aan het Kort Rapenburg houdt elk jaar een haringfeestje, waarbij aan de…

 • Agenda


  COC Leiden | Langegracht 65 | 071-5220640 | info@cocleiden.nl | Inloggen